Update: 'Janssen zet maandagmiddag laatste stap richting transfer'

Update: 'Janssen zet maandagmiddag laatste stap richting transfer'

11-07-2016 14:30
36

Volgens De Telegraaf is Vincent Janssen zondagavond met zijn zaakwaarnemer op het vliegtuig naar Londen gestapt. De transfer van de AZ-spits naar Tottenham Hotspur wordt naar alle waarschijnlijkheid binnen 24 uur afgerond. 

Afgelopen vrijdag nam Janssen (22) al afscheid van zijn AZ-collega's. De Oranje-international kreeg toestemming om het trainingskamp van de nummer vier van de Eredivisie te verlaten, in afwachting van een verlossend telefoontje uit Londen. De afgelopen twee weken was er sprake van een heuse transfersoap. In eerste instantie wilde AZ niet eens onderhandelen met Spurs. Uiteindelijk ging de Eredivisie-club overstag bij een bod van - naar verluidt - 22 miljoen euro. 

Tottenham en AZ zijn er overigens nog niet helemaal uit, weet De Telegraaf. Maandag worden de laatste details besproken. Ook moet Janssen medisch gekeurd worden in Londen. Spurs-manager Mauricio Pochettino wil de komst van de Eredivisie-topscorer zo snel mogelijk afronden. Janssen kan dan namelijk met de Britse grootmacht afreizen naar Australië, waar enkele oefenduels gepland staan.

Update 21.34: Niet alleen de medische keuring vormt nog een beer op de weg voor Vincent Janssen op weg naar Tottenham Hotspur. Maandag moet er in Londen nog overeenstemming worden bereikt over de contractduur, meldt Voetbal International. Dat lijkt echter geen probleem te worden. Over het salaris zijn de partijen het al eens. AZ krijgt twintig miljoen euro van Tottenham voor Janssen, een recordbedrag in de clubhistorie.

Update 11/7 14.30 uur: Vincent Janssen staat op het punt op de medische keuring bij Tottenham Hotspur te ondergaan, meldt Sky Sports maandagmiddag. Daarmee lijkt de transfer maandag al definitief afgerond te worden. Janssen is inmiddels al gearriveerd in Londen om de keuring te ondergaan.