Pastoor baalt van blessure bij Ajax-huurling: 'Dat duurt nu gewoon langer'

Pastoor baalt van blessure bij Ajax-huurling: 'Dat duurt nu gewoon langer'

11-07-2016 09:25

Sparta Rotterdam lijkt nog niet klaar voor de rentree in de Eredivisie. De manschappen van Alex Pastoor speelden dit weekeinde met 2-2 gelijk tegen het Westlands elftal. Op 7 augustus komt Ajax op bezoek op Het Kasteel, maar er zijn personele problemen.

"Het was van een heel laag niveau", begint Pastoor in het Algemeen Dagblad over de wedstrijd tegen het samengestelde elftal. "Het heeft te maken met een mindset, die te laag was. We hebben ons slecht aangepast aan wat er van ons werd gevraagd. Dat heeft me wel verrast. Ik had gedacht dat we op mentaal vlak verder waren." Richting het duel met Ajax wijkt Pastoor niet af van de weg die vorig seizoen is ingezet. "We leggen geen andere accenten wat betreft onze speelstijll en werkwijze nu we ons voorbereiden op de Eredivisie."

Zakaria El Azzouzi is door Ajax verhuurd aan Sparta, maar tijdens het oefenduel bleef de aanvaller met enkelklachten aan de kant. "Het inpassen van nieuwe spelers kost tijd en daar zit momenteel het meeste werk in. Het regelmatig niet meetrainen en spelen van El Azzouzi en Bart Vriends is daarin een hinderlijke onderbreking. De puzzelstukjes moeten in elkaar gaan vallen door het inslijpen van automatismen. Daar heb je iedereen elke dag bij nodig en nu duurt dat gewoon langer", besluit Pastoor.