PSV ziet belangstelling voor 'boegbeeld' toenemen: Er speelt van alles

PSV ziet belangstelling voor 'boegbeeld' toenemen: "Er speelt van alles"

11-07-2016 20:24
12

Het is de vraag of Luuk de Jong ook ná de zomerse transferperiode nog in Eindhoven speelt. PSV doet er alles aan om het contract van de aanvoerder open te breken en te verlengen, maar de belangstelling vanuit het buitenland liegt er niet om.

Dat laat Louis Laros, de zaakwaarnemer van De Jong, doorschemeren in gesprek met Voetbal International. "Er was altijd al belangstelling voor Luuk. En dat is nu niet anders", zegt Laros tegen het weekblad. "Er speelt van alles, maar het is niet zo dat we in onderhandeling zijn. Het enige concrete op dit moment is de wens van PSV zijn contract open te breken."

De belangstelling voor De Jong komt niet uit de lucht vallen. Na zijn overstap van Borussia Mönchengladbach naar PSV vond de 25-jarige spits zichzelf terug, met twee landstitels en een indrukwekkende campagne in de Champions League als resultaat. Inmiddels schermen Laros en De Jong met een contractvoorstel van PSV.

De Eindhovense club wil verlengen met de garantie dat De Jong volgend jaar mag vertrekken bij een goed bod. Laros: "Dat is een mogelijkheid. Maar zo ver zijn we nog niet. Wel is het zo dat Luuk het ontzettend naar zijn zin heeft bij PSV. Hij is in twee jaar tijd toch uitgegroeid tot een van de leiders en boegbeelden van de club."