Ajax komt met verrassend statement: Milik blijft in Amsterdam

Ajax komt met verrassend statement: Milik blijft in Amsterdam

12-07-2016 16:42
74

Arek Milik speelt ook volgend seizoen voor Ajax. In samenspraak met de Amsterdamse club heeft de spits besloten dat hij deze zomer geen transfer gaat maken. Dat meldt Ajax dinsdag in een verklaring op de website.

Milik stond in de belangstelling van vele clubs uit Italië, waaronder Juventus, AS Roma en Napoli. De geïnteresseerde partijen zouden zich zelfs al gemeld hebben in Amsterdam, maar tot een transfer zal het deze zomer niet komen. Volgens Ajax is afgesproken dat de spits tijdens deze transferperiode geen transfer maakt naar een andere club.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft de afgelopen contact gehad met Milik en zijn management. 'Het technisch hart van Ajax en trainer Peter Bosz hechten veel waarde aan het behouden van de topscorer van het afgelopen seizoen', meldt Ajax in een verklaring.

De Amsterdamse club voegt daaraan toe dat als een club zich formeel meldt voor Milik, er geen medewerking wordt verleend aan een tussentijdse overgang. De Poolse EK-ganger zal zich op vrijdag 22 juli weer in Amsterdam melden om de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan te vangen.