Feyenoord zoekt 'type Berghuis': 'Door de naam an sich staat nog geen streep'

Feyenoord zoekt 'type Berghuis': 'Door de naam an sich staat nog geen streep'

15-07-2016 10:23
8

Het is rustig rondom Feyenoord, vooral op transfergebied. Links en rechts wordt er bij technisch directeur Martin van Geel wel geïnformeerd, maar haast met reageren heeft hij niet. Er is nog geen enkel bod gedaan op een Feyenoorder en Van Geel zoekt zelf nog naar een speler.

Dat verhaal tekent het Algemeen Dagblad op. 'Feyenoord heeft alle geduld op zoek naar dat ene buitenkansje.' Een type Steven Berghuis - door de naam an sich staat overigens nog steeds geen streep - is sneller te vinden tegen het einde van de transferwindow. Zonder dat hij zelf in actie hoefde te komen, haalde Feyenoord een flinke zak met geld binnen. 

Oud-spelers Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Marten de Roon (FC Middlesbrough), Graziano Pelle (Shandong Luneng Taishan) en Leroy Fer (Swansea City) kregen allen een nieuwe club. Door doorverkooppercentages en opleidingsvergoedingen ontvangt Feyenoord geld, waarmee het de spelersgroep kan versterken. 

Rick Karsdorp werd in verband gebracht met onder meer Napoli, terwijl Hamburger SV zich voor Terence Kongolo gemeld zou hebben. Het enige dat Van Geel over die geruchten kwijt wil, is dat er nog voor geen enkele speler een bod is binnengekomen in Rotterdam. Bovendien zijn de contracten van Eljero Elia, Kenneth Vermeer, Dirk Kuyt en Tonny Vilhena onlangs verlengd.