Lachen bij Feyenoord: 'Plots zongen Surinaamse jongens mee met André Hazes'

Lachen bij Feyenoord: 'Plots zongen Surinaamse jongens mee met André Hazes'

16-07-2016 09:09

Henk Fraser staat sinds kort aan het roer bij Vitesse. De voormalig speler heeft in het verleden wijze lessen opgedaan en zorgt altijd voor leuke anekdotes. Ditmaal in gesprek met de Gelderlander onder meer over zijn vader, de politie en Surinamers die André Hazes zingen.

Zijn vader maakte hem duidelijk dat hij nooit thuisgebracht mocht worden door de politie vanwege stelen, vernielen of vechten. "Want dan zou ik een groter probleem hebben met hem dan met de politie", zegt Fraser, die weet waar hij vandaan komt. "Ik ben opgegroeid in Rotterdam-West. Daar hadden we het ook niet breed. Soms hadden we bij wijze van spreken drie stukken vlees voor vier personen. Dan at hij niet. Dat soort zaken heb ik ook meegemaakt. Dat vormt je."

Als trainer heeft Fraser nu de nodige bagage, mede door zijn tijd als speler. "Bij Feyenoord hadden we een groep met evenveel Nederlanders als buitenlanders. In de winterstop was de druk van pers en supporters gigantisch omdat we dertiende stonden. Toen gingen met elkaar aan de slag. Vooral ook in de kleedkamer." Daar stond muziek op. "Dat ging van André Hazes naar R. Kelly en van Corry Konings tot Keith Sweat. Plots zong een aantal Surinaamse jongens uit volle borst mee met André Hazes."

Nu mag hij alle ervaringen delen bij Vitesse. "Ik kon Vitesse niet weigeren. Het is weer een stap hoger in mijn ontwikkeling. Betere spelers, een betere organisatie. Ik heb ook met andere clubs gesproken. Met één van de heren van die clubs heb ik zelfs een waanzinnig gesprek gehad. 'Henk, je maakt een keuze tussen een achtbaan en een reuzenrad.' Ik had kunnen kiezen voor het reuzenrad. Zitten en rustig genieten van het uitzicht. Dat is niet mijn ding", besluit de trainer.