Update: AZ bevestigt concreet bod uit Italië en 'beraadt zich' op aanbieding

Update: AZ bevestigt concreet bod uit Italië en 'beraadt zich' op aanbieding

16-07-2016 13:41
19

Markus Henriksen (AZ) hoopt binnenkort zijn gewenste transfer naar een topcompetitie te krijgen. Serie A-club Torino is bereid om vier miljoen euro te betalen voor de international van Noorwegen. Henriksen (23) ligt in Alkmaar nog voor één jaar vast. 

De rechtspoot, afgelopen seizoen twaalf keer trefzeker in de Eredivisie, heeft deze zomer zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur. Omdat de middenvelder over een jaar transfervrij de deur uitwandelt in het AFAS Stadion, is een verkoop op dit moment ook interessant voor AZ.

Eerder werden onder meer Everton en Swansea City gelinkt aan Henriksen, maar het lijkt volgens Mediaset Torino te worden voor de Scandinaviër. De nummer twaalf van de Serie A heeft ongeveer vier miljoen euro over voor de box-to-box speler, die vier jaar geleden de overstap maakte van Rosenborg naar Alkmaar. 

Als AZ Henriksen inderdaad voor een miljoenenbedrag weet te slijten, dan betekent dat de tweede grote transfer van de zomer voor de club van trainer John van den Brom. Afgelopen dinsdag werd met Tottenham Hotspur een deal gesloten over Vincent Janssen. De Oranje-spits leverde ruim twintig miljoen op.

Update 13.41: Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, bevestigt in gesprek met Voetbal International dat Torino inderdaad een bod heeft gedaan op Henriksen. De eredivisionist gaat zich nu 'beraden' op de aanbieding die in Alkmaar op tafel is gelegd. Henriksen zou zelf al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Serie A-club.