Berghuis verwacht snel duidelijkheid: 'Feyenoord is een fantastische club'

Berghuis verwacht snel duidelijkheid: 'Feyenoord is een fantastische club'

16-07-2016 22:06
15

Steven Berghuis verwacht dat er over een week duidelijkheid is over zijn sportieve toekomst. De aanvaller van Watford ziet een verhuur aan Feyenoord als de belangrijkste optie, als hij bij Watford opnieuw op een zijspoor beland.

Dat zegt hij tegen RTV Rijnmond. De Premier League-club is onder leiding van de nieuwe trainer Walter Mazzari net begonnen aan de voorbereiding. Berghuis was in de eerste twee oefenduels basisspeler, maar weet ook dat de club voor zijn positie de nodige nieuwe spelers heeft gehaald. "Dat speelt mee in mijn oordeel", reageert de Oranje-international.

"Iedereen is nu terug van het EK en deze week wordt het duidelijker", aldus Berghuis. "Ik wil Feyenoord niet aan het lijntje houden, maar het is gewoon nog niet bekend wat Watford met mij wil. Maar ik wil voor mijzelf duidelijkheid. Als ik in de Premier League kan spelen, dan heeft dat mijn voorkeur, zo eerlijk ben ik, maar niet ten koste van alles. Feyenoord is ook een fantastische club."

Vorig seizoen kwam Berghuis slechts negen keer in actie voor Watford. Desondanks besloot bondscoach Danny Blind hem op te roepen voor het Nederlands elftal. Om zijn plekje in Oranje veilig te stellen, weet de aanvaller dat hij moet gaan spelen. "Daar gaat het mij om. Ik ben voetballer, een liefhebber en ik wil spelen."