Boskamp 'passeert' Advocaat en foetert: 'Zakte mijn broek vanaf, slap gelul'

Boskamp 'passeert' Advocaat en foetert: 'Zakte mijn broek vanaf, slap gelul'

17-07-2016 12:29
1

Marc Wilmots is niet langer bondscoach van België. Het hing al langer in de lucht, maar zijn vervanger staan niet meteen klaar. Johan Boskamp wil in ieder geval dat het een Belg wordt.

Boskamp keek vrijdag aandachtig naar de persconferentie waarop het nieuws over Wilmots wereldkundig werd. Die vond hij echt niet te harden. "Ik heb het snel afgezet toen ze Marc Wilmots begonnen te bedanken. Daar zakte mijn broek vanaf. Wat een slap gelul. Wilmots had nog een contract voor twee jaar. Als je hem dan ontslaat, wil dat zeggen dat je niet tevreden bent. Zeg dat dan gewoon!"

De Nederlandse analist vervolgt zijn verhaal in Het Belang van Limburg: "Ik hoop voor Marc dat hij zijn poot stijf heeft gehouden bij de onderhandelingen over zijn ontslagvergoeding. Hij had nu eenmaal een lopende verbintenis en heeft daar recht op." Wie de opvolger wordt is koffiedik kijken. "Wie de nieuwe bondscoach moet worden? Preud'homme is uitgesloten zeker?", vraagt Boskamp zich af.

Dick Advocaat moet het niet worden. "Ik heb altijd gezegd dat bij de nationale ploeg een Belg moet zitten. Bij Engeland hoort een Engelsman en bij de Hollanders een Hollander. Je hebt hier een heel systeem om trainers op te leiden en dan zou je een buitenlander nemen. Dat kan niet. Er zijn wel wat namen: Vanhaezebrouck, Maes, Vanderhaeghe, we zullen wel zien."