'Dure Van Persie ontzettend gewild in Engeland: vierde club mengt zich in strijd'

'Dure Van Persie ontzettend gewild in Engeland: vierde club mengt zich in strijd'

19-07-2016 07:01
11

Stoke City heeft zich in de strijd om de handtekening van Robin van Persie gemengd, meldt The Daily Mail. Stoke, waar ook zijn maatje Ibrahim Afellay speelt, is daarmee alweer de vierde club die geïnteresseerd is om de Fenerbahçe-spits terug naar de Premier League te halen.

Eerder kwam de naam van Van Persie al voorbij bij Middlesbrough, West Ham United en Crystal Palace. Alle clubs struikelen vooralsnog over het hoge salaris van Van Persie bij Fenerbahçe. De 32-jarige spits is wel zeer geïnteresseerd in een terugkeer naar de Premier League, waar hij in uitkwam namens Arsenal en Manchester United.

Van Persie heeft er pas één seizoen opzitten bij Fenerbahçe in Istanbul, de stad die afgelopen week het toneel was van een mislukte staatsgreep door een deel van het Turkse leger. Volgens De Telegraaf was de spits op dat moment met zijn vrouw en twee kinderen aan de Bosporus. Van Persie wil zich niet over de politieke situatie in het land uitlaten en vervolgt volgens de ochtendkrant 'slechts trouw aan zijn plicht bij zijn club'. Van Persie scoorde afgelopen seizoen zestien keer in de Turkse competitie.