'FC Utrecht hoopt deze week op uitsluitsel van Ajax over vertrekkende spits'

'FC Utrecht hoopt deze week op uitsluitsel van Ajax over vertrekkende spits'

19-07-2016 18:20
16

Richairo Zivkovic krijgt waarschijnlijk deze week te horen waar hij aan toe is. De negentienjarige spits is het spuugzat bij Ajax en hoopt dat FC Utrecht hem verlost.

Utrecht meldde zich vorige week voor Zivkovic, bij wie 'iets is geknapt' in Amsterdam. Ook onder de nieuwe trainer Peter Bosz krijgt hij weinig tot geen speelminuten. Zivkovic moet in Utrecht het vertrek van Ruud Boymans opvangen, maar helemaal zeker is een deal met Ajax nog niet.

De Telegraaf meldde vorige week al dat de Amsterdammers maandag of dinsdag laten weten of Zivkovic mag vertrekken. Voetbal International schrijft dinsdag dat Utrecht deze week uitsluitsel hoopt te krijgen. Het is geen geheim dat Zivkovic graag naar de Domstad wil vertrekken, mede door het feit dat trainer en technisch manager Erik ten Hag het in hem ziet zitten.

Utrecht gaat in eerste instantie voor een huurconstructie, omdat de club geen transfersom op tafel kan leggen. Daarin zit ook meteen het grootste gevaar bij de onderhandelingen, omdat Ajax wil verkopen. Utrecht lijkt daarom te moeten hopen op hulp van grootaandeelhouder Frans van Seumeren. Hoe hoog de vraagprijs voor Zivkovic ligt is niet bekend.