Roda JC haalt elf nieuwe spelers: 'Doelstelling om ze met winst door te verkopen'

Roda JC haalt elf nieuwe spelers: 'Doelstelling om ze met winst door te verkopen'

20-07-2016 15:17
30

Met elf nieuwe versterkingen verschijnt er komend seizoen een vrijwel geheel vernieuwd Roda JC aan de Eredivisie. Technisch directeur Ton Caanen legt in Voetbal International uit waarom de Limburgers voor deze metamorfose hebben gekozen.

"We hebben er bewust voor gekozen de selectie vroeg rond te hebben, zodat de trainer de tijd heeft om een team te smeden", zegt Caanen, die Yannis Anastasiou aanstelde als nieuwe coach in Kerkrade. "Uiteindelijk mogen we zeker niet klagen. Niet alleen zijn we op bepaalde posities sterker dan vorig seizoen, als groep zijn we ook completer."

Hoewel Roda JC al elf deals sloot, werkte Caanen met een klein budget. "Wij kleuren volledig binnen de lijntjes en hebben alles binnen onze eigen begroting gedaan. Frits Schrouff heeft Roda gezond gemaakt, aan ons is het nu om de club ook rendabel te maken. Een van de achterliggende doelstellingen is dat spelers zich zullen ontwikkelen en we ze met winst kunnen doorverkopen, iets wat deze zomer niet het geval is", aldus Caanen.

Roda JC versterkte zich deze zomer al onder meer met Yves de Winter, Dani Schahin, Christian Kum, Mikhail Rosheuvel, Roel Brouwers, Nestoras Mitidis, Adil Auassar, Frederic Ananou.