Afwijzingen van Nederlandse clubs: 'Gek dat niemand op me zit te wachten'

Afwijzingen van Nederlandse clubs: 'Gek dat niemand op me zit te wachten'

20-07-2016 17:23
15

Gill Swerts zit sinds zijn vertrek bij Notts County zonder club en wil heel graag weer voetballen. De rechtspoot met een Eredivisie-verleden legt zelf contacten in België en Nederland, maar voorlopig vindt hij geen nieuwe uitdaging.

Dinsdag zat Swerts nog drie uur in de auto voor een wedstrijd met KIFA Pro. "Die organisatie verzamelt spelers die geen contract hebben. We hebben een oefenwedstrijd gespeeld tegen Jong Twente", zegt de Antwerpenaar tegenover Gazet van Antwerpen. Swerts speelde in het verleden onder meer bij Feyenoord, AZ, Vitesse en NAC Breda.

"Weet je wat vreemd is? Ik leg zelf contacten met Belgische en Nederlandse clubs met de eenvoudige vraag om eens mee te mogen trainen. Voorlopig kan ik nergens terecht. Ik weet nochtans dat ik het niveau aankan. Zelfs voor een amateurclub haal ik mijn neus niet op. Gek dat er niemand zit te wachten op Gill Swerts."

De 33-jarige Belg heeft de voorbije jaren minder gespeeld en hij beseft dat dat geen voordeel is. "Uiteraard haal ik niet meer het niveau van mijn beste periode, maar ik ben wel topfit. Veel clubs denken ook dat ik een rechtsachter ben, terwijl ik al vier jaar niet meer op die positie speel. Ik speel de voorbije jaren meer als centrale verdediger of controleur op het middenveld."