Liverpool komt met transfernieuws vóór Wijnaldum-deal: Wachtte op dit belletje

Liverpool komt met transfernieuws vóór Wijnaldum-deal: "Wachtte op dit belletje"

22-07-2016 13:20
2

Liverpool heeft vrijdag Alex Manninger aangetrokken als nieuwe doelman. De keeper tekende een eenjarig contract op Anfield Road.

De 39-jarige doelman zal achter Loris Karius en Simon Mignolet als derde optie gaan fungeren. "Eerlijk gezegd was ik verrast", zegt Manninger over zijn transfer. "Na mijn jaren in Italië en mijn laatste vier jaar in Duitsland gaf ik niet op. Ik zei: dit was nog niet alles. Ik wachtte op een belletje."

"Toen Liverpool belde was dat geweldig voor mij, want dat was waar ik naar zocht. Dat was het moment waar ik op wachtte", aldus Manninger, oud-doelman van onder meer Juventus, die 34 interlands voor Oostenrijk heeft gespeeld en de afgelopen jaren voor Augsburg uitkwam. Bij die club haalde Jürgen Klopp eerder Ragnar Klavan op. De Duitse manager trok eerder deze zomer nog een doelman uit Duitsland aan: Loris Karius. Die lijkt op weg naar een basisplaats op Anfield Road.

Een dezer dagen zal Liverpool met nog een transfernieuwtje komen. Georginio Wijnaldum heeft inmiddels de medische keuring van de club doorstaan en hoeft alleen nog zijn handtekening te zetten.