Update: 'Arsenal-aankoop' Mahrez stapt in vliegtuig naar Verenigde Staten

Update: 'Arsenal-aankoop' Mahrez stapt in vliegtuig naar Verenigde Staten

24-07-2016 19:12
26

Riyad Mahrez heeft zijn keuze gemaakt. De sterspeler van Leicester City stapt volgens het Franse Eurosport over naar Arsenal. Volgens het medium is er een som van 50 miljoen euro gemoeid met de transfer.

De 25-jarige Algerijnse aanvaller maakte een bijzonder goed seizoen door bij Leicester, dat mede door zijn goals en assists kampioen van Engeland werd. Mahrez won ook de titel 'Speler van het Jaar' in de Premier League. Hij is natuurlijk opgevallen bij alle grote Europese clubs en heeft zijn keuze nu laten vallen op Arsenal.

The Foxes betalen wel tol voor het succes in eigen land. Eerder verkaste N'Golo Kanté al voor tientallen miljoenen naar Chelsea. Mahrez is dus de volgende die het schip verlaat, terwijl Jamie Vardy juist bijtekende in Leicester. Claudio Ranieri, de manager van de titelhouder, verwachtte dat ook Mahrez zou blijven. Dat verklaarde hij eerder deze week nog publiekelijk.

Update 24/7 19.12: Het lijkt er niet op dat Riyad Mahrez op korte termijn overstapt naar Arsenal. De Algerijnse technicus is samen met de selectie van Leicester City in het vliegtuig gestapt naar Los Angeles, waar oefenwedstrijden tegen Paris Saint-Germain en FC Barcelona op het programma staan. Een tweet van ploeggenoot Christian Fuchs gaf zondag uitsluitsel.