De Boer bij tandenloos Inter: met dit elftal zou hij het nu moeten doen

De Boer bij tandenloos Inter: met dit elftal zou hij het nu moeten doen

27-07-2016 17:00
18

Hoewel er weinig clubs meer op zoek zijn naar een nieuwe hoofdtrainer, ligt er voor Frank de Boer na zijn Ajax-vertrek wellicht toch een topbaan in het verschiet. De coach is de belangrijkste kandidaat om Roberto Mancini op te volgen bij Internazionale. VoetbalPrimeur zet op een rij wat De Boer in Milaan kan aantreffen als hij aangesteld wordt.

De situatie
Mancini is gewoon nog hoofdtrainer bij Inter, maar is van plan voor het einde van de week zijn verbintenis bij de club in te leveren uit onvrede over het transferbeleid. De door Chinese investeerders overgenomen club beloofde deze zomer grote versterkingen, maar van die belofte komt vooralsnog helemaal niets terecht. Mancini wil dus weg en De Boer heeft volgens De Telegraaf de beste papieren om zijn functie over te nemen.

De nieuwkomers
In de Inter-selectie waar Mancini zo ontevreden over is en waar De Boer mogelijk mee aan de slag gaat zitten sinds deze zomer slechts vier nieuwelingen, plus Marcelo Brozovic die na zijn huurperiode definitief is gekocht. Cristian Ansaldi is nog niet officieel voorgesteld als nieuwe speler van Inter, maar de clubleiding heeft de deal al in de media bevestigd. De aankopen:

Gianluca Caprari (schaduwspits, 4,5 miljoen euro, Pescara)
Ever Banega (middenvelder, transfervrij, Sevilla)
Caner Erkin (linksback, transfervrij, Fenerbahçe)
Cristian Ansaldi (rechtsback, onbekend bedrag, Genoa/Zenit Sint-Petersburg)
Marcelo Brozovic (middenvelder, 4,5 miljoen euro Dinamo Zagreb)


De vertrekkers
Cristiano Biraghi (linksback, 4 miljoen euro, Pescara)
Diego Laxalt (middenvelder, 2,5 miljoen euro, Genoa)
Juan Jesus (centrale verdediger, verhuurd, AS Roma)

De transfergeruchten
Het lijstje aankopen van Inter is allerminst indrukwekkend en verklaart de frustraties bij Mancini. Ondertussen dreigt ook topspits Mauro Icardi te vertrekken; hij heeft net als Arek Milik een aanbod van Napoli op zak. Bovendien is er vanuit Engeland ook nog eens interesse voor Brozovic. Topaankopen bij Inter blijven vooralsnog uit, maar geruchten zijn er ondertussen genoeg. Deze spelers worden momenteel met de mogelijke nieuwe club van De Boer in verband gebracht:

Mario Balotelli (Liverpool)
Erik Lamela (Tottenham Hotspur)
Axel Witsel (Zenit Sint-Petersburg)
Mario Gomez (Fiorentina)
Joao Mario (Sporting Lissabon)
Dimitri Payet (West Ham United)
Gabriel Jesus (Palmeiras)

Het elftal
Mocht De Boer in zee gaan met Inter, dan is dit de staat van het basiselftal, mochten er geen spelers meer bijkomen en vertrekken.


Naast deze elf spelers heeft Internazionale ook nog potentiële basisklanten met Steva Jovetic, Rodrigo Palacio, Danilo D'Ambrosio en Gary Medel.

De concurrenten voor De Boer
De Boer is dan wel topkandidaat, maar niet de enige optie voor Inter. Andere in Italië genoemde mogelijke opvolgers van Mancini:

Cesare Prandeli
Marcelo Bielsa
Leonardo
André Villas-Boas
Walter Zenga
Fabio Capello
Diego Simeone