Van de Beek over Bosz en De Boer bij Ajax: Dat is wel een verschilletje

Van de Beek over Bosz en De Boer bij Ajax: "Dat is wel een verschilletje"

27-07-2016 17:22
18

Donny van de Beek kreeg dinsdag tegen PAOK Saloniki (1-1) een basisplaats toebedeeld bij het Ajax van Peter Bosz. De middenvelder denkt dat de ploeg veel in zijn mars heeft, al moeten de puntjes nog op de 'i' worden gezet.

"De nieuwe manier van spelen is iets waar we aan moeten wennen. Dat merkte je ook al in de voorbereiding", zegt Van den Beek in gesprek met Ajax Life. Pressie is het nieuwe toverwoord in Amsterdam. "Het verdedigen start voorin al. Als je gelijk druk op de bal zet en 'm ook verovert, staat de tegenstander nog niet goed. Even liggen is er niet meer bij", vervolgt Van de Beek, die meent dat Ajax vorig jaar vaak het juiste moment afwachtte om druk te zetten.

"We bleven bij elkaar en dan pas gingen we. De nieuwe trainer wil dat we vanaf de eerste bal naar voren gaan en van achteruit doordekken. Dat is wel een verschilletje. Vorig seizoen zou ik tegen een verdediger gezegd hebben: je moet twintig meter terug naar achteren, nu loop ik zelf tien meter door naar voren. Zo zit het eigenlijk, ja, simpel gezegd. De verdedigers moeten steeds meer vooruitdekken, dat is waar we naartoe willen", besluit de negentienjarige jeugdinternational van Oranje.