Update: Heracles voldoet aan vraagprijs voor spits: Jammer voor ons

Update: Heracles voldoet aan vraagprijs voor spits: "Jammer voor ons"

31-07-2016 21:18
13

Vincent Vermeij ontbreekt zondagavond in de oefenwedstrijd van De Graafschap tegen Real Mallorca. Het heeft alles te maken met zijn aanstaande transfer naar Heracles Almelo.

De onderhandelingen tussen De Graafschap en Heracles over Vermeij zitten in de afrondende fase, zo meldt de Gelderlander. Peter Hofstede, technisch directeur in Doetinchem, heeft de aanstaande deal inmiddels ook bevestigd. Het vertrek van Vermeij hing al een tijdje in de lucht.

De Graafschap en Heracles konden het lang niet eens worden over de transfersom, maar de clubs zijn de laatste dagen nader tot elkaar gekomen. Het gaat naar verluidt om een bedrag van ongeveer vier ton. In Almelo moet Vermeij de opvolger worden van de naar AZ vertrokken Wout Weghorst.

Vermeij speelde sinds januari 2014 voor De Graafschap, dat hem wegplukte bij Jong Ajax. Na een moeizaam begin groeide hij uit tot een populaire speler op de Vijverberg, mede door zijn beslissende doelpunten bij de onverwachte promotie naar de Eredivisie in 2015. Afgelopen seizoen was hij negen keer trefzeker in de Eredivisie.

Update 21.18: Jan Vreman, trainer van De Graafschap, gunt Vincent Vermeij zijn transfer naar Heracles Almelo. "Ik had hem er graag bij willen houden. Jammer voor ons, maar hartstikke mooi voor hem", aldus Vreman tegen Omroep Gelderland. "Dit zijn kansen voor spelers en dan kun je hem als club niet meer tegengehouden. Dan wordt het bedrag geboden en dan moet hij ook gaan."