Feyenoord zat al langer achter Berghuis aan: 'Hier wel, op mijn favoriete positie'

Feyenoord zat al langer achter Berghuis aan: 'Hier wel, op mijn favoriete positie'

01-08-2016 16:34
16

Steven Berghuis speelt aankomend seizoen op huurbasis voor Feyenoord en is dolblij met zijn overstap. De aanvaller komt over van het Engelse Watford, heeft hoge verwachtingen en kan direct aansluiten bij de selectie.

"Ik heb goede herinneringen aan rood-witte tenues", begint Berghuis hoopvol in zijn reactie op de clubsite van Feyenoord. "Hopelijk ga ik ook in het Feyenoord-shirt mooie momenten beleven." Zijn insteek was al snel duidelijk: "Ik wilde heel graag naar Feyenoord en ben heel blij dat ik hier ben."

De keuze van Berghuis is een logische. "Feyenoord is al langere tijd geïnteresseerd in mij, maar ik wilde in de voorbereiding voor mijn kans gaan bij Watford. Daar had ik weinig uitzicht op speelminuten op mijn favoriete positie. Hier is dat perspectief er wel."

De speelstijl van Feyenoord past prima bij Berghuis, zo stelt hij zelf. "Ik hoop dat ik mijn creativiteit iets kan toevoegen aan het spel van de ploeg. Over de sfeer in De Kuip hoeven we het niet eens te hebben. Iedereen weet hoe fantastisch die is."