Van der Vaart 'hoopte op Eredivisie-rentree': 'Maar geen topclubs geïnteresseerd'

Van der Vaart 'hoopte op Eredivisie-rentree': 'Maar geen topclubs geïnteresseerd'

02-08-2016 19:21
14

Rafael van der Vaart staat mogelijk voor een transfer naar FC Midtylland en dat houdt de gemoederen in Denemarken flink bezig. Ook Arno Vermeulen, chef sport en commentator bij de NOS, werd in Denemarken gevraagd naar de situatie van de middenvelder.

"Ik denk echt dat het zeer waarschijnlijk is dat er niet veel clubs geïnteresseerd zijn op dit moment", zegt Vermeulen tegen TV2 over Van der Vaart, die ondanks een doorlopend contract bij Real Betis geen toekomst meer heeft bij de Spaanse club. "Hij probeerde terug te keren naar Nederland, maar er waren geen topclubs geïnteresseerd. Dus kijkt hij naar andere clubs en nu is dat een club uit Denemarken."

Vermeulen denkt dat de voorkeur van Van der Vaart voor Midtjylland voortkomt uit de aanwezigheid van zijn vriendin en tophandbalster Estavana Polman in Denemarken. "Ik heb ze een paar keer ontmoet en ze zijn heel erg verliefd", weet Vermeulen, die denkt dat Van der Vaart - mits fit - sportief nog van waarde kan zijn voor de Deense club.

"Als hij niet geblesseerd is, zal hij een heel goede aanwinst zijn. Ook voor topteams in Nederland. Maar je kan niet zeker zijn van zijn fitheid. Het is een beetje een loterij, maar je kunt ook de grote prijs scoren. Technisch gezien is hij een van de beste in Europa, maar hij is niet een moderne middenvelder die zestig, zeventig meter van het veld kan bespelen. Hij heeft een goed, technisch team nodig dat op de helft van de tegenstander speelt. Met andere woorden: een topteam."