'Twee jaar geleden degradeerde ik met Roda, nu maak ik een miljoenentransfer'

'Twee jaar geleden degradeerde ik met Roda, nu maak ik een miljoenentransfer'

03-08-2016 12:11
18

De transfer van Timo Letschert van FC Utrecht naar Sassuolo is rond. De speler bereikte dinsdag een akkoord met de club uit de Serie A, bevestigt hij zelf.

Samen met zijn zaakwaarnemer is Letschert in Italië om alles in orde te maken. Dinsdag kwamen alle partijen eruit. "Een fantastisch moment", aldus Letschert in gesprek met Voetbal International. "Twee jaar geleden degradeerde ik met Roda, nu maak ik een transfer voor zoveel miljoen naar Italië."

Letschert werd ook begeerd door clubs uit Griekenland en Duitsland, maar koos voor Sassuolo. "Ze zijn hier bezig met een project. Sassuolo is afgelopen seizoen al zesde geëindigd, boven AC Milan. Er staat een rijke eigenaar achter de club die deze lijn wil doortrekken", aldus de verdediger, die al met de trainer en de president van de club sprak.

"De Italiaanse competitie is ideaal om je te ontwikkelen als verdediger. Dit is dan ook een keuze gericht op het Nederlands elftal. Ik heb al een keer bij de selectie gezeten, maar heb de ambitie om me definitief aan te sluiten", besluit hij.