Van Halst noemt Westermann 'bijna lachwekkend': Dat wordt niks meer

Van Halst noemt Westermann 'bijna lachwekkend': "Dat wordt niks meer"

04-08-2016 08:00
68

Heiko Westermann heeft geen goede beurt gemaakt bij Ajax. De centrale verdediger zakte door het ijs tijdens zijn debuutwedstrijd tegen PAOK Saloniki. Bert van Marwijk was niet mild voor zijn voormalige pupil, terwijl ook Jan van Halst een duit in het zakje deed.

Westermann stond niet goed op te letten bij de tegengoal van Ajax. "Het is bijna lachwekkend", zei Van Halst als analist van Ziggo Sport. "Hoe denk je dat medespelers naar hem kijken als hij dit soort cruciale fouten maakt? Dat wordt niks meer." Van Marwijk noemde Westermann 'erg onzeker'. "Hij heeft ervaring naast zich nodig. Ik ben niet verbaasd over wat ik heb gezien."

Voor de wedstrijd liet Van Marwijk zich namelijk ook al uit over Westermann: "Het is een ontzettend aardige jongen, die ongelooflijk hard werkt. Die in ieder geval heel goed is voor je team qua karakter. Maar het is geen topspeler, geen topverdediger", aldus Van Marwijk, die bij Hamburger SV met de verdediger samenwerkte.

Van Marwijk stelt tot slot dat Westermann geen verdediger voor Ajax is. "Nee. Maar ik had daar sowieso hele matige verdedigers", aldus de oud-bondscoach van het Nederlands elftal. "Ik heb Heiko niet leren kennen als een leider achterin, die ook de jongens neerzet."