'Sporting Portugal zoekt snelle oplossing voor goed betaalde ex-PSV'er'

'Sporting Portugal zoekt snelle oplossing voor goed betaalde ex-PSV'er'

05-08-2016 08:24
7

De toekomst van Zakaria Labyad ligt niet bij Sporting Portugal. De club uit Lissabon zoekt een oplossing voor de 23-jarige aanvaller, die met onmiddellijke ingang mag worden verhuurd. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

Labyad verdient in Portugal 2,3 miljoen euro per jaar en van dat salaris wil Sporting maar wat graag af. Op een transfersom lijkt de club in ieder geval niet meer te rekenen. Een club die 1,5 miljoen euro op tafel legt voor de voormalig PSV'er, heeft zijn salaris en huurtransferom in één klap. Labyad gaat zijn laatste contractjaar in bij Sporting en kan dan volgende zomer transfervrij worden vastgelegd.

De Marokkaanse international stond lang te boek als één van de grootste talenten in de Eredivisie. Hij debuteerde al op zijn zestiende in het eerste elftal van PSV en speelde uiteindelijk bijna zeventig wedstrijden voor de Eindhovenaren. De aanvaller kwam echter in conflict over zijn contract en vertrok naar Portugal. Dat avontuur was geen succes. Hij werd de voorbije jaren verhuurd aan Vitesse en Fulham.