Klopp laat Benteke gaan: 'Als speler moet je daarmee om kunnen gaan'

Klopp laat Benteke gaan: 'Als speler moet je daarmee om kunnen gaan'

06-08-2016 19:22
3

Christian Benteke is overbodig en mag vertrekken bij Liverpool. Dat bevestigde zijn coach Jürgen Klopp vrijdag aan de pers. De Premier League-club wil nog wel een goede transfersom voor de Rode Duivel ontvangen.

De Duitse trainer wil Benteke niet voor een appel en een ei laten gaan. ''Wie een spits van ons wil, moet de juiste prijs betalen. We hebben alleen maar goeie spelers en geven geen cadeau's'', zo tekende Het Nieuwsblad op. Benteke werd vorige zomer voor liefst 38,5 miljoen euro overgenomen van Aston Villa. Liverpool gaat verlies maken, maar hoopt de financiële schade te beperken. Naar verluidt zouden Crystal Palace, Everton en Sunderland interesse hebben in de Belg.

Volgens Klopp heeft Benteke zijn kansen niet gepakt en is een vertrek de beste oplossing voor beide partijen. ''Toen ik hier kwam, hadden we vijf spitsen. Als speler moet je met zo’n situatie kunnen omgaan. Je moet als spits met ambitie je moment grijpen. Als dat niet gebeurt, wil dat niet zeggen dat je je kwaliteiten verloren hebt. Christian is nog altijd dezelfde speler als bij Aston Villa en in veel wedstrijden bij de nationale ploeg. Maar soms moet je een oplossing zoeken, waarbij iedereen tevreden kan zijn.''