Pogba keert definitief terug bij United en onttroont Bale als duurste speler

Pogba keert definitief terug bij United en onttroont Bale als duurste speler

09-08-2016 06:53
13

De langverwachte en veelbesproken transfer van Paul Pogba is in kannen een kruiken. De Franse middenvelder verruilt Juventus definitief voor Manchester United. De 23-jarige ster heeft op Old Trafford een vijfjarig contract getekend, met een optie voor nog een jaar.

Manchester en Juventus bevestigen de miljoenentransfer via de officiële kanalen. De Engelsen gebruiken daarbij een mysterieuze trailer (zie onder). De Oude Dame meldt dat met de deal 105 miljoen euro gemoeid is, dit kan verder oplopen tot 110 miljoen euro. Dit maakt Pogba in een klap de duurste speler ter wereld. Drie jaar geleden telde Real Madrid een kleine honderd miljoen euro neer voor Gareth Bale, die overkwam van Tottenham Hotspur.

De transfer betekent ook een terugkeer op het oude nest. Pogba maakte vier jaar geleden de omgekeerde stap. "Ik ben blij om terug te zijn bij United", laat Pogba weten op de website van zijn nieuwe werkgever. "De club heeft altijd een speciale plek in mijn hart gehad. Ik kijk ernaar uit om met José Mourinho samen te werken. Ik heb genoten bij Juventus, maar dit is het juiste moment om terug te keren op Old Trafford."

Mourinho: "Paul is een van de beste spelers ter wereld. Hij gaat een belangrijk onderdeel uitmaken van het team dat ik hier wil bouwen. Hij is snel, sterk, maakt doelpunten en leest het spel beter dan wie dan ook van zijn leeftijd. Met 23 jaar is hij jong. Paul wordt steeds beter, en heeft de kans om de komende tien jaar deel uit te maken van het hart van de club."