De XI van De Boer bij Inter: versterking op één positie topprioriteit

De XI van De Boer bij Inter: versterking op één positie topprioriteit

09-08-2016 10:00
17

De aanstelling van Frank de Boer als trainer van Internazionale is officieel. Waar gaat de bij Ajax vertrokken coach komend seizoen mee werken bij de Italiaanse club? VoetbalPrimeur zet het mogelijke basiselftal van De Boer op basis van zijn huidige selectie neer.

De voorganger van De Boer, Roberto Mancini, vertrok deze week bij de club na een conflict met de leiding over het transferbeleid, dat volgens hem niet daadkrachtig genoeg was. Een enorme metamorfose heeft de selectie deze zomer inderdaad niet ondergaan. Inter zag nog geen speler van naam vertrekken, maar was zelf ook niet bijzonder actief. De meest aansprekende nieuwelingen zijn Christian Ansaldi, Ever Banega en de topaankoop van deze zomer: Antonio Candreva, die voor 22 miljoen euro overkwam van Lazio.

Zij krijgen alle drie een plekje in onze mogelijke De Boer-opstelling bij Inter. Andere nieuwkomers zijn Gianluca Caprari (schaduwspits) en Caner Erkin (linksback), waarvan laatstgenoemde hoogstwaarschijnlijk de linksbackpositie zal gaan invullen. Daarnaast heeft De Boer nog de beschikking over spelers als Ivan Perisic, die de linkerflank zal gaan bestrijken en de Kroaat Marcelo Brozovic, deze zomer door Internazionale definitief overgenomen van Dinamo Zagreb na een huurperiode van anderhalf jaar. 

Eén kwestie zal direct besproken moeten worden door De Boer en de clubleiding op zijn eerste werkdag: de opvolging van Mauro Icardi. De spits staat in onze mogelijke basiself onder De Boer, maar lijkt hard op weg om deze maand nog uit Milaan te vertrekken, met de concrete interesse van Arsenal en Napoli. Genoemde mogelijke opvolgers van Icardi in Italië zijn onder meer Carlos Bacca en Edinson Cavani, terwijl eerder een poging om Pierre-Emerick Aubameyang bij Borussia Dortmund los te weken mislukte. Er staat De Boer dus nog wat transferspektakel te wachten.

Potentiële basisklanten bij Inter, van links naar rechts: Gary Medel, Eder, Stevan Jovetic