'Op EK uitgelachen aanvaller kan voor 25 miljoen concurrent Dost worden'

'Op EK uitgelachen aanvaller kan voor 25 miljoen concurrent Dost worden'

10-08-2016 09:04
2

VfL Wolfsburg is hard op zoek naar versterking voor de aanval en is daarbij uitgekomen bij Simone Zaza van Juventus. De Duitse club heeft inmiddels contact met de Italiaanse topclub.

Dat meldt Kicker woensdag. Zaza, bij het grote publiek bekend door zijn strafschop op het EK tegen Duitsland, moet een van de concurrenten van Bas Dost worden. De 25-jarige Zaza heeft bij Juventus geen vaste basisplaats en de vooruitzichten zijn er door de komst van Gonzalo Higuain niet beter op geworden.

Wedden

Meer odds

"Een interessante speler", zo omschrijft Wolfsburg-directeur Klaus Allofs Zaza. "We zijn op zoek naar iemand die over langere periode heeft bewezen makkelijk te scoren." Zaza maakte vorig seizoen in negentien wedstrijden, waarvan vijftien als invaller, vijf doelpunten. Het seizoen dáárvoor maakte hij bij Sassuolo elf treffers in 31 optredens.

Schürrle en Dost
Met Juventus wordt gepraat over een transferbedrag van 25 miljoen euro. Zaza kan een vierjarige verbintenis tekenen bij de club waar ook Jeffrey Bruma speelt. Wolfsburg heeft door het vertrek van André Schürrle en de vertrekwens van Julian Draxler versterking nodig in de voorhoede.

Over de toekomst van Dost bestaat nog onduidelijkheid. Ajax is al aan de spits gelinkt, maar zou zijn geschrokken van de elf miljoen die Wolfsburg vraagt. Ondertussen staat Wolfsburg zelf niet onwelwillend tegenover contractverlenging voor de Nederlandse spits, meldt Kicker. Het tijdschrift meldt er echter bij dat als Zaza daadwerkelijk komt, de kans toch groter is dat Dost zijn heil ergens anders zoekt. De oud-speler van sc Heerenveen heeft dus vooralsnog meerdere opties.