RKC legt claim neer na ondoorzichtige transacties rond Ajax-aankoop De Jong

RKC legt claim neer na ondoorzichtige transacties rond Ajax-aankoop De Jong

11-08-2016 07:11
23

RKC Waalwijk claimt een bedrag van 90.000 euro van Willem II. De Jupiler League-club wil geld zien naar aanleiding van de transfer die Frenkie de Jong naar Ajax maakte. Het conflict loopt nu verder op; RKC stapt naar de arbitragecommissie.

De Waalwijkers hebben naar eigen zeggen recht op een vergoeding, aangezien De Jong deel uitmaakte van de gezamenlijke jeugdopleiding. Na aftrek van kosten gaat er veertig procent van iedere deal van een jeugdspeler naar RKC. In dit geval schat RKC volgens het Brabants Dagblad de waarde van De Jong dus op 225.000 euro, ten tijde van de transfer.

Ajax maakte één euro over, meldt de krant. "De symbolische vergoeding van één euro houdt waarschijnlijk verband met een uitruil van Lucas Andersen", zegt advocaat Jesse Nederlof van RKC. "Die is bijna gelijktijdig door Willem II voor één seizoen van Ajax gehuurd. Dat maakt de zaak zo ondoorzichtig. We hebben alle bescheiden opgevraagd die betrekking hebben op Andersen en De Jong en ook overige bescheiden."

Voor RKC is het niet alleen een geldkwestie, maar ook een principiële kwestie. Het BD meldt dat RKC hoopt dat er op deze manier een einde komt aan dergelijke ondoorzichtige transacties. Willem II baalt ondertussen, stelt directeur Berry van Gool. "We hebben er ook flink wat energie ingestoken, maar kwamen er niet uit met RKC. (…) Let maar op. Dit zal wel met een sisser aflopen."