Feyenoord is beter en bindt onmachtig Twente zonder tegengoals aan zegekar

14-08-2016 16:20
41

Feyenoord staat ook na twee speelronden aan kop in de Eredivisie. Na de 0-5 van vorige week tegen FC Groningen werd zondagmiddag FC Twente op een nederlaag getrakteerd: 2-0.

Onder het mom van 'never change a winning team' stond Feyenoord in de eigen Kuip onveranderd aan de aftrap tegen Twente, dat de competitie was begonnen met een nederlaag tegen Excelsior. Net als vorige week kwam de Enschedese club vroeg op achterstand. Jens Toornstra, die van Giovanni van Bronckhorst opnieuw de voorkeur kreeg boven aanwinst Steven Berghuis, schoot na 24 minuten hard en hoog binnen: 1-0.

Na de openingstreffer nam Feyenoord het heft stevig in handen, wat leidde tot een eenzijdige eerste helft. De Rotterdammers hadden weinig te duchten van het onmachtige Twente, dat loerde op een uitbraak. In de tweede helft werd het een stuk leuker, maar Feyenoord bleef de gevaarlijkste ploeg. Mede door een schot op de buitenkant van de paal van Toornstra leek de tweede goal echter niet te willen vallen.

In de slotfase kwam het er alsnog van. Nicolai Jörgensen draaide weg bij zijn tegenstander en ramde de bal vanaf twintig meter binnenkant paal raak: 2-0. Het was de tweede competitietreffer van Jörgensen in evenveel wedstrijden en zijn eerste in De Kuip. In de laatste tien minuten kwam de voorsprong van de thuisclub niet meer in gevaar. Alleen een monsterscore van PSV tegen AZ kan Feyenoord zondag nog van de eerste plek in de Eredivisie afstoten.