'PSV geeft gas en meldt zich bij FC Utrecht voor scorende middenvelder'

'PSV geeft gas en meldt zich bij FC Utrecht voor scorende middenvelder'

14-08-2016 19:46
49

PSV maakt werk van de komst van Bart Ramselaar. De Eindhovenaren hebben zich volgens het Eindhovens Dagblad gemeld bij FC Utrecht voor de middenvelder.

De eerste berichten over vermeende belangstelling van PSV voor Ramselaar stammen van een aantal maanden geleden en de laatste dagen klinken de geruchten steeds luidruchtiger. Het ED schrijft zondagavond dat technisch manager Marcel Brands eruit is. Ramselaar is één van de naar verluidt drie kandidaten om deze zomer naar Eindhoven te komen.

De twintigjarige middenvelder staat open voor een stap naar PSV, maar weet ook dat hij door de aanwezigheid van Jorrit Hendrix, Andrés Guardado en Davy Pröpper regelmatig buiten de boot kan vallen. De twee clubs hebben inmiddels een paar oriënterende gesprekken gevoerd. Van een snel akkoord is nog geen sprake.

Ramselaar, die volledige jeugdopleiding van Utrecht doorliep en in maart 2015 debuteerde in de hoofdmacht, moet trainer Phillip Cocu meer opties op het middenveld geven. Marco van Ginkel was aanvankelijk het belangrijkste doelwit, maar de Chelsea-middenvelder bleek onhaalbaar.

Utrecht kan de hoofdprijs vragen voor Ramselaar, die tot de zomer van 2019 onder contract staat in de Domstad. Clubeigenaar Frans van Seumeren repte enkele maanden geleden nog over een prijskaartje van rond de acht miljoen euro. Afgelopen vrijdag was Ramselaar, die in mei van dit jaar door bondscoach Danny Blind werd opgenomen in de Oranje-voorselectie, trefzeker in het competitieduel met sc Heerenveen.