Update: Advocaat-deal bijna rond: coach arriveert in Istanbul na Oranje-vertrek

Update: Advocaat-deal bijna rond: coach arriveert in Istanbul na Oranje-vertrek

15-08-2016 16:59
35

Dick Advocaat is bezig met een overstap naar Fenerbahçe. Dat laat de oefenmeester, die maandag brak met de KNVB, weten tegenover Voetbal International. Hij stopt ook als adviseur van ADO Den Haag.

Bij Fenerbahçe kan Advocaat de nieuwe trainer van de Nederlanders Gregory van der Wiel en Robin van Persie worden, aangezien de vorige coach Vitor Pereira op straat is gezet. Hij kwam zaterdag niet opdagen voor de training. Guus Hiddink werd genoemd als mogelijke opvolger van Pereira, maar de keuze lijkt nu te vallen op Advocaat. "Dat klopt, met die club ben ik in gesprek, ja", stelt de oefenmeester.

Advocaat begrijpt niet dat er onvrede is bij de KNVB over de breuk, aangezien hij een clausule in zijn contract heeft laten opnemen. Daardoor kon hij opstappen bij Oranje. "Ik snap dat de bondscoach teleurgesteld is, van Danny Blind kan ik dat heel goed begrijpen, maar van de rest niet."

"Als je in je contract een clausule laat opnemen dat je weg mag als zich een kans voordoet, moet je niet raar staan te kijken dat je daarvan gebruik maakt als het dan eenmaal zo is. Iedereen was ervan op de hoogte, ook directeur Bert van Oostveen en technisch directeur Hans van Breukelen. Dus ik begrijp dan niet dat ze verrast zijn", stelt Advocaat tot slot.

Update 11.11 uur: Dick Advocaat heeft aan de NOS bevestigd dat zijn overstap naar Fenerbahçe rond is. Hij tekent een contract voor één seizoen bij de Turkse club, nadat hij eerder op de dag zijn contract bij het Nederlands elftal inleverde. Volgens De Telegraaf gaat Cor Pot als assistent mee naar Turkije.

Update 16.59 uur: Advocaat is gearriveerd in Istanbul. De coach heeft zijn deal naar Fenerbahçe zo goed als afgerond, want hij is gearriveerd voor de onderhandelingen, zo laat de Turkse club via de officiële kanalen weten.