Advocaat: 'Dat Hans van Breukelen gemengde gevoelens heeft, is zijn probleem'

Advocaat: 'Dat Hans van Breukelen gemengde gevoelens heeft, is zijn probleem'

16-08-2016 07:15
17

Fenerbahçe was niet de enige geïnteresseerde om Dick Advocaat weg te kapen bij Oranje. De vertrokken assistent-bondscoach sprak na het EK met België en Rusland had eveneens belangstelling voor Advocaat.

De Russen kozen voor Stanislav Cherchesov als bondscoach. Het land was op zoek naar een opvolger voor Leonid Slutsky, die afscheid had genomen na het teleurstellend verlopen EK in Frankrijk. "Er was nergens een akkoord, maar wel veel interesse", geeft Advocaat toe in het Algemeen Dagblad. "Ook uit China. En toen kwam Fenerbahçe."

Het besluit van Advocaat is hem op veel kritiek komen te staan. De coach heeft daar geen boodschap, wel snapt hij Danny Blind. "Dat Danny hier problemen mee heeft, snap ik goed. Hij heeft zijn nek voor mij uitgestoken, want binnen de KNVB was alleen commissaris Simon Kelder voor mijn komst. Verder zag destijds niemand het zitten. Dat Hans van Breukelen gemengde gevoelens heeft bij mijn vertrek, is zijn probleem. Voor Blind vind ik het ook oprecht vervelend, maar ik wilde deze kans niet laten lopen."

Voor Advocaat wacht donderdag het Europa League-duel met Grasshoppers uit Zwitserland. Veel tijd heeft hij dus niet. Vooraf heeft de Kleine Generaal geen overleg gevoerd met Robin van Persie, die in Istanbul onder contract staat. Advocaat en hij gaan voor het eerst samenwerken. "Ik wil graag zien hoe Robin ervoor staat. Hij is nog steeds een man die goals kan maken, hè. Ik hoop dat we elkaar blij kunnen maken", aldus Advocaat in De Telegraaf.