Defour heeft gewenste Engelse transfer te pakken: club breekt transferrecord

Defour heeft gewenste Engelse transfer te pakken: club breekt transferrecord

16-08-2016 10:25
1

De transfer van Steven Defour naar de Premier League is helemaal in kannen en kruiken. Nadat Anderlecht eerder al een akkoord met Burnley aankondigde, komt de Premier League-club nu met de bevestiging naar buiten dat ook de Belg ook overeenstemming heeft bereikt.

Burnley breekt het transferrecord om Defour naar Engeland te halen, zo maakt de club bekend. Hoeveel het precies heeft betaald voor de middenvelder is niet bekend, maar Sporza repte eerder over een transfersom van zeven tot negen miljoen euro. Het vorige transferrecord stond echter op 10,5 miljoen euro (voor Andre Gray vorig seizoen), dus het bedrag moet aanzienlijk hoger liggen dan aanvankelijk werd vermeld.

Defour tekent voor drie seizoenen bij zijn nieuwe club. "Ik hoop dat ik met mijn ervaring het team kan helpen om in de Premier League te blijven", zegt de Belg. "Het zijn een aantal lange weken geweest, maar ik ben blij dat ik hier ben." Manager Sean Dyche is ook opgelucht. "Het was een moeilijke deal, maar het is ons gelukt. Dit is een goede speler met ervaring op internationaal niveau en in de Champions League."