'Enrique houdt vertrek Bravo tegen: Cillessen in Catalaanse wachtkamer'

'Enrique houdt vertrek Bravo tegen: Cillessen in Catalaanse wachtkamer'

19-08-2016 14:35
14

De transfer van Claudio Bravo naar Manchester City en dus ook die van Jasper Cillessen naar FC Barcelona loopt vertraging op. Luis Enrique houdt de boel op.

Dat stelt Guillem Balague, journalist van onder meer Sky Sports en AS. Enrique, trainer van Barça, houdt de transfer vooralsnog tegen, omdat Marc-André Ter Stegen met een blessure kampt. De Duitser is door knieproblemen niet op tijd fit voor de Primera División-opener tegen Real Betis en dus moet Bravo nog even in Camp Nou blijven.

Wedden

Meer odds

"Barça en City zijn het eens over de transfersom en de familie van Bravo heeft bevestigd dat ze naar Manchester gaan. Het enige struikelblok is nu nog Luis Enrique, omdat hij een topkeeper in het doel wil hebben voor het duel met Real Betis", aldus Balague bij Sky Sports.

Ajax-doelman Cillessen is de belangrijkste kandidaat om Bravo op te volgen in Camp Nou. Ook Diego Alves (Valencia) en Pepe Reina (Napoli) worden genoemd. Balague: "Ik denk niet dat het Diego Alves wordt. Het lijkt erop dat Cillessen de voornaamste kandidaat is, zeker ook omdat Enrique de komst van Reina niet ziet zitten. Hij wil een keeper van de hoogste categorie hebben om met Ter Stegen te vechten om het shirt met nummer 1."