Guardiola wil meewerken aan transfer Hart: Ik wil dat spelers gelukkig zijn

Guardiola wil meewerken aan transfer Hart: "Ik wil dat spelers gelukkig zijn"

19-08-2016 15:25
7

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft vrijdag laten weten dat Joe Hart mag vertrekken als de keeper een transferverzoek indient. De doelman is door de nieuwe coach gepasseerd in het Etihad Stadium.

Guardiola vindt dat Hart voetballend (nog) niet goed genoeg is voor een basisplek in zijn team en heeft daarom de voorkeur gegeven aan Willy Caballero onder de lat, terwijl de club probeert Claudio Bravo van FC Barcelona te kopen. Op de vraag of Guardiola zou instemmen als Hart een transferverzoek indient, antwoordde de coach: "Natuurlijk. Ik wil dat spelers gelukkig zijn."

Wedden

Meer odds

Guardiola voegde daar wel aan toe dat als Hart besluit te blijven, hij hem zal helpen om zich te verbeteren. "Ik heb met Joe gesproken vanaf het eerste moment toen we nog in China waren. Ik heb veel respect voor hem als een persoon en als een keeper. Hij is waardevol. Maar tot 31 augustus ligt alles open. Als Joe hier blijft, moet hij voor zijn plek vechten."

Ondertussen lonkt een transfer voor de doelman serieus, met Everton dat meer dan 35 miljoen euro over heeft voor de doelan. Ook Borussia Dortmund en Sevilla zijn geïnteresseerd in de keeper van het Engelse nationale elftal.