Hendrix niet slachtoffer van komst De Jong: Wordt de opvolger van Guardado

Hendrix niet slachtoffer van komst De Jong: "Wordt de opvolger van Guardado"

19-08-2016 16:37
18

Technisch manager Marcel Brands verwacht geen problemen met de medische keuring van Siem de Jong als Newcastle United groen licht geeft voor de transfer. "Nee ik denk dat het ook een beetje overdreven wordt", zegt Brands over de vermeende blessuregevoeligheid van De Jong.

"Hij heeft een paar blessures gehad", vervolgt Brands tegen Voetbal International. "Maar daar zaten er ook een paar blessures bij waar hij niks aan kon doen. Een klaplong en een vinger in je oog. De wetenschap die we nu hebben, van Siem zelf, is dat hij bijna fit is. Daarnaast, als het zou lukken, wordt hij medisch gekeurd.'

Er ligt vooralsnog geen akkoord met Newcastle United over De Jong. "Het leek aanvankelijk vrij simpel, maar nu de concrete vraag er ligt duurt het toch allemaal wat langer. Dus het is nog afwachten of hij wel of niet komt", zegt Brands tegen Omroep Brabant. Volgens de technisch manager heeft PSV een extra middenvelder ook echt nodig.

"We willen over zes goede middenvelders beschikken. De kans dat Adam Maher nog gaat is aanwezig, die wil dat ook graag. Dan hou je met Guardado, Hendrix, Pröpper, Ramselaar en Lundqvist vijf goede middenvelders over. Daar moet dus nog één middenvelder bij. Ik moet zorgen dat er een goede selectie staat, de trainer maakt uiteindelijk de keuzes. Maar je kan niet met drie goede middenvelders een seizoen ingaan waarin je om de Champions League en de prijzen wil spelen."

Hendrix wordt in ieder geval niet het slachtoffer van de rekening, stelt Brands. "Dit zal zeker niet ten koste gaan van Jorrit, waar we heel blij mee zijn. Jorrit zal uiteindelijk de opvolger van Guardado gaan worden."