'Volgende Nederlandse exit aanstaande bij Newcastle: Janmaat gewild'

'Volgende Nederlandse exit aanstaande bij Newcastle: Janmaat gewild'

20-08-2016 13:41
3

Na Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Siem de Jong (onderweg naar PSV) lijkt ook Daryl Janmaat te vertrekken bij Newcastle United. De vleugelverdediger staat volgens Engelse media in de belangstelling van West Ham United en SSC Napoli. 

Na de degradatie van Newcastle gaf Janmaat (27) al aan dat hij graag op het hoogste niveau actief wil blijven. Diverse clubs uit Engeland en Italië werden aan de oud-speler van Feyenoord, sc Heerenveen en ADO Den Haag gelinkt, maar lang bleef het stil rond de back. In de slotweken van de transfermarkt willen West Ham en Napoli alsnog een poging gaan wagen om Janmaat in te lijven. 

Geïnteresseerde clubs zullen waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten voor de Oranje-international. Janmaat heeft namelijk nog een vierjarig contract op St. James' Park. Met een eventueel vertrek van de vleugelverdediger zou de Nederlandse leegloop bij The Magpies bijna compleet zijn. Naast Wijnaldum en De Jong staat goalie Tim Krul in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. Vurnon Anita is de vijfde Nederlander in dienst van de Championship-formatie.