Update: 'Ajax al in gesprek met Engelsen over gedroomde Cillessen-opvolger'

Update: 'Ajax al in gesprek met Engelsen over gedroomde Cillessen-opvolger'

20-08-2016 13:02
92

Ajax heeft Tim Krul aangewezen als de nummer één kandidaat om Jasper Cillessen op te volgen. De huidige doelman van de Amsterdammers staat voor een verrassend vertrek naar FC Barcelona.

Volgens De Telegraaf staat Krul met stip op één om zijn collega bij Oranje op te volgen onder de Ajax-lat. De club moet nu gaan uitzoeken of de komst van de Newcastle United-doelman, die met zijn club afgelopen seizoen degradeerde naar het Championship, haalbaar is. Volgens de krant heeft Ajax een goedkoper alternatief achter de hand, maar wil het net als met Bertrand Traoré hoog inzetten.

Newcastle United zou vijf miljoen euro willen ontvangen voor Krul. Ook het salaris vormt mogelijk een probleem voor Ajax. In Engeland verdient Krul drie of vier keer meer dan het salarisplafond. Het huren van de doelman, bijna fit na tien maanden blessureleed, zou daarom een optie zijn, maar Ajax wil het liefst iemand kopen en heeft daarom ook een plan B achter de hand mocht de komst van Krul onhaalbaar zijn.

Update 13.02: FOX Sports heeft vernomen dat Ajax en Newcastle United de gesprekken hebben geopend over een transfer van Krul. De 28-jarige goalie is momenteel nog geblesseerd; een klein jaar geleden liep hij tijdens een interland van Oranje een zware knieblessure op. Inmiddels heeft de oud-speler van ADO Den Haag de training echter hervat en de verwachting is dat Krul in september weer wedstrijdfit is. 

Lees ook: Ajax zoekt Cillessen-opvolger: acht mogelijke kandidaten