Update: De Jong arriveert in Eindhoven voor afronding PSV-transfer

Update: De Jong arriveert in Eindhoven voor afronding PSV-transfer

21-08-2016 15:22
28

Technisch manager Marcel Brands verwacht op korte termijn de huurtransfer van Siem de Jong naar PSV te kunnen afronden. De middenvelder van Newcastle United ondergaat zondagochtend de laatste medische testen.

"Hij komt natuurlijk uit een blessure, dus daar kijk je goed naar. Voetbaltechnisch en tactisch is er geen twijfel over die jongen. Het is een fantastische speler. Maar hij moet wel fit en snel inzetbaar zijn", zegt Brands tegen FOX Sports. Ondertussen probeert PSV de laatste obstakels rond de overgang weg te nemen. "Er zijn nog twee issues met Newcastle. Dat gaat over een verzekeringkwestie en financieel nog."

"We hoeven geen huursom te betalen. Het gaat puur om het deel van zijn salaris wat wij voor ons rekening kunnen nemen", legt Brands uit. "Je zit met de salarissen in Engeland die voor ons niet haalbaar zijn. Je hebt de club daarom nodig. Als zij niet mee willen werken, houdt het op. Maar ik verwacht niet dat het daar op struikelt."

Update 21/8 15.22: Siem de Jong is zondagmiddag door een oplettende PSV-fan gesignaleerd op De Herdgang. Daar wordt hij medisch gekeurd. De middenvelder van Newcastle United tekent - als alles volgens plan verloopt - een huurcontract tot het einde van het seizoen in Eindhoven.