Van de Looi gelukkig met 'formidabel' Willem II: 'We waren de betere ploeg'

Van de Looi gelukkig met 'formidabel' Willem II: 'We waren de betere ploeg'

21-08-2016 08:54
17

Willem II wist zaterdagavond voor het eerst in de historie een overwinning te boeken op bezoek bij Ajax. Hoewel de equipe van trainer Erwin van de Looi al snel met 1-0 achter kwam door een goal van Davy Klaassen, gingen de punten mee naar Tilburg (1-2).

"We zeiden nog zo vooraf: 'als we maar geen snelle goal incasseren'", stelt Falkenburg in gesprek met FOX Sports. "We hielden echter het vertrouwen en vochten als leeuwen. Dit is een historische zege voor Willem II, maar bovenal zijn het belangrijke puntjes."

Van de Looi weigerde na afloop te spreken van bonuspunten. "Hoe mijn ploeg zich heeft hersteld van de 1-0 vind ik echt formidabel. We hebben ook gewoon heel goed gespeeld, we waren de betere ploeg", zegt de oefenmeester tegen de NOS. Na de snelle treffer van Klaassen was hij zich nog een hoedje geschrokken. "Toen baalde ik echt ongelooflijk. We hadden het er nog over gehad: er gaan veel voorzetten komen, wees alert voor de goal. We waren niet alert genoeg."

"Met de twee wedstrijden van hiervoor in je achterhoofd (nederlagen tegen Vitesse en Heracles Almelo, red.), denk je wat gaat er gebeuren", vervolgt Van de Looi. "Maar de jongens hebben het formidabel gedaan. Dit geeft ongelooflijk veel vertrouwen. Met deze spirit gaan wij nog heel wat wedstrijden winnen. Voor iedereen die bij Willem II zit is dit fantastisch."