Update: 'Bijrol voor Cillessen: goalie alleen onder Barça-lat in bekerduels'

Update: 'Bijrol voor Cillessen: goalie alleen onder Barça-lat in bekerduels'

22-08-2016 15:56
66

Jasper Cillessen heeft nog een wedstrijd met Ajax voor de boeg. De Amsterdammers nemen hem mee naar Rusland voor het Champions League-kwalificatieduel met FK Rostov alvorens de doelman definitief verkast naar FC Barcelona, melden De Telegraaf en de NOS.

Peter Bosz stapt dinsdag ook met André Onana en Diederik Boer in het vliegtuig naar Rusland. Woensdag speelt Ajax de allesbeslissende wedstrijd tegen Rostov. In een gesprek met Bosz heeft Cillessen volgens De Telegraaf laten weten dat hij mee wil en kan naar Rostov. Cillessen trainde zondag ook mee met de selectie, terwijl hij zaterdag het competitieduel met Willem II vanwege de transferperikelen had laten schieten. Tegen de Tilburgers was Onana zijn vervanger.

Zijn transfer naar Barcelona is in grote lijnen akkoord. Cillessen is het eens over een vijfjarig contract, en Ajax over de transfersom van ruim veertien miljoen euro. Witte rook laat nog eventjes op zich wachten. Ajax beslist maandag of Mitchell Dijks en Nemanja Gudelj fit genoeg zijn voor de return met de Russen.

Update 09.19 uur: Ajax legde bij de onderhandelingen met Barcelona de eis neer dat Cillessen nog in actie mocht komen tegen Rostov. Ook Cillessen moest instemmen met de voorwaarde en heeft dat volgens Voetbal International gedaan. Na het duel in Rusland tekent de doelman een contract voor vijf seizoenen bij de Catalanen.

Update 15.56 uur: Een domper voor Cillessen, als we het Spaanse medium Sport moeten geloven. De Ajax-goalie wordt door Barça gehaald om onder de te lat te staan in bekerduels - en dus níet in de Champions League. Afgelopen seizoen was Claudio Bravo de vaste doelman in de competitie en keepte Marc-André ter Stegen alle overige wedstrijden. De 24-jarige Duitser is nu beloofd dat hij altijd onder de lat staat, behalve dus in de Copa del Rey. Daar mag Cillessen het laten zien.