'Dost kiest mogelijk voor verrassende transfer en opent gesprekken met Engelsen'

'Dost kiest mogelijk voor verrassende transfer en opent gesprekken met Engelsen'

22-08-2016 22:59
10

Bas Dost kiest mogelijk voor een verrassende stap naar het Engelse Championship. De spits van VfL Wolfsburg is de onderhandelingen met Newcastle United gestart, meldt Chronicle Live in Engeland.

Dost hoeft bij Wolfsburg niet op veel speeltijd te rekenen door de komst van Mario Gomez en kijkt deze zomer uit naar een nieuwe club. Ajax en Feyenoord waren beiden geïnteresseerd in de spits en ook Sporting Lissabon werd genoemd, maar in Engeland wordt nu dus bericht dat hij met Newcastle United in gesprek is. De club heeft wel met concurrentie te maken van Aston Villa (uit het Championship) en Premier League-kampioen Leicester City. 

Dost heeft er bij Wolfsburg alweer vier seizoenen opzitten nadat hij in 2012 overkwam van sc Heerenveen. Zijn beste jaar was 2014/15 met zestien Bundesliga-treffers. Het contract van Dost bij de Duitse Volkswagen-club loopt in de zomer van 2017 af. Manager Rafael Benitez heeft aangegeven dat contract af te willen kopen. Bij Newcastle United spelen op dit moment nog Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita. Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Siem de Jong (PSV) vertrokken reeds.