Update: 'Ajax voegt daad bij woord en meldt zich officieel voor Ziyech'

Update: 'Ajax voegt daad bij woord en meldt zich officieel voor Ziyech'

27-08-2016 17:10
181

Ajax wil zich tóch versterken met Hakim Ziyech. De in crisis verkerende Amsterdammers willen de spelmaker van FC Twente nog dit weekend vastleggen, maar moeten vrezen dat Fenerbahçe toeslaat.

De Telegraaf weet te melden dat Ajax alsnog bereid is om in de buidel te tasten voor Ziyech. De concurrentie van Fenerbahçe zou echter serieus zijn, want de Turkse topclub zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de speler. De club van trainer Dick Advocaat is er nog niet uit met FC Twente, waardoor Ajax nog mag hopen.

Uitspraken Overmars
Een overgang van Ziyech naar Amsterdam zou zéér opmerkelijk zijn, gezien de uitspraken die directeur voetbalzaken Marc Overmars afgelopen week deed. In een interview op het clubkanaal van Ajax liet Overmars weten dat de komst van de Marokkaan de ontwikkeling van talentvolle jeugdspelers in de weg zou staan.

"Als je een jongen als Ziyech haalt, leg je hem voor vier jaar vast", aldus Overmars. "Dan weet je zeker dat je een of twee jonge jongens kunt afschrijven, dus kiezen we voor beleid. Ziyech is een fantastische speler, maar wij zullen hem niet halen." 

Rendement Ziyech
Een week later, na de ontluisterende resultaten tegen Willem II (1-2) in de competitie en FK Rostov (1-4) in de Champions League, is de directeur blijkbaar van gedachten veranderd. Dat zou komen doordat er belangstelling is voor Daley Sinkgraven, Lasse Schöne en Riechedly Bazoer. Ziyech moet Ajax van de nodige creativiteit voorzien, iets dat de ploeg van trainer Peter Bosz in bovengenoemde duels duidelijk ontbeerde. In binnenlandse media bleef de Marokkaan aan Ajax gelinkt worden, maar Overmars leek onvermurwbaar. 

De spelmaker van FC Twente lijkt op basis van de statistieken een aanwinst voor Ajax. Ziyech zorgde er afgelopen seizoen met zeventien doelpunten en tien assists hoogstpersoonlijk voor dat de Enschedese club in de Eredivisie bleef. Ajax moet in de Eredivisie nu al in de achtervolging op concurrenten PSV en Feyenoord, die na drie duels al vijf punten meer hebben. 

Update 17:10: Volgens FOX Sports heeft Ajax zich zaterdag officieel bij FC Twente gemeld voor Hakim Ziyech. De Amsterdamse clubleiding gaat nu met de Tukkers om de tafel om te onderhandelen. Ajax hoopt de Marokkaanse spelmaker nog voor het sluiten van de transfermarkt naar de hoofdstad te halen.