'Ajax had plan B bij mislukken Ziyech-deal al klaar en keek naar Mexico'

'Ajax had plan B bij mislukken Ziyech-deal al klaar en keek naar Mexico'

30-08-2016 07:30
23

Hakim Ziyech wordt de nieuwe spelmaker bij Ajax na dagenlange onderhandelingen. De Amsterdammers gaven maandag een klap op de transfer van de FC Twente-ster, maar hadden een plan B achter de hand wanneer Ziyech toch niet naar de hoofdstad zou komen.

Dat plan B was de 29-jarige Spanjaard Victor Vazquez, die begin dit jaar nog de overstap maakte van Club Brugge naar Cruz Azul in Mexico. Het Nieuwsblad meldt dinsdag in België dat Standard Luik een poging heeft gewaagd om Vazquez terug naar België te halen, maar dat ook Ajax op de loer lag voor de Spaanse aanvallende middenvelder. De krant bericht dat hij als alternatief van Ziyech op het lijstje stond.

Nu de transfer van Ziyech dinsdag officieel gemaakt gaat worden, is de komst van Vazquez voor Ajax niet meer nodig. Overigens grijpt ook Standard mis bij de man die vierenhalf jaar een belangrijke basisspeler was bij Club Brugge en gedebuteerd heeft in het eerste elftal van FC Barcelona. Vazquez ziet een terugkeer naar België voorlopig niet zitten, al valt een bliksemtransfer nog altijd niet uit te sluiten.