'Arsenal had appeltje te schillen met Roma en blokkeerde Wilshere-deal'

'Arsenal had appeltje te schillen met Roma en blokkeerde Wilshere-deal'

01-09-2016 11:14
3

Jack Wilshere maakte op deadlineday de tijdelijke overstap naar AFC Bournemouth. De Engelse laagvlieger huurt de Arsenal-speler voor een jaar. Een move die opvallend te noemen is, zeker gezien het feit dat Italiaanse topclub AS Roma de Engelsman graag wilde huren.

Volgens BBC-journalist David Ornstein heeft het afketsen van een deal met Roma te maken met de verstandhouding tussen Arsenal en AS Roma, liet hij weten bij BBC Radio 5 Live. Eerder deze zomer onderhandelden de twee clubs ook al met elkaar. Arsenal wilde toen graag Roma-speler Kostas Manolas overnemen van de Italiaanse grootmacht. Deze deal ging echter niet door omdat AS Roma de speler niet aan The Gunners wilde afstaan.

Als een soort 'wraakactie' wilde Arsenal zodoende ook niet meewerken aan een tijdelijke overgang van Wilshere naar Rome. Dit terwijl één van de agenten van de speler al rond was met AS Roma. Een andere belangenbehartiger zorgde echter voor een akkoord met Bournemouth, een club waar Arsenal Wilshere liever naartoe zag gaan.

Bij Arsenal kon de 24-jarige middenvelder dit seizoen niet rekenen op veel speelminuten onder manager Arsène Wenger, die voldoende andere smaken heeft binnen zijn spelersgroep. In het jonge Premier League-seizoen mocht Wilshere, die sinds september 2014 niet één keer de negentig minuten volmaakte, twee keer meedoen als invaller.