Oranje besluit rumoerige KNVB-week met pijnlijke nederlaag tegen Grieken

Oranje besluit rumoerige KNVB-week met pijnlijke nederlaag tegen Grieken

01-09-2016 22:33
159

Het Nederlands elftal heeft in het Philips Stadion een oefennederlaag moeten slikken tegen Griekenland (1-2). De ploeg van bondscoach Danny Blind begon aardig aan het duel in Eindhoven, maar zakte weg.

Een week na de onrust rondom de KNVB waren de ogen gericht op de manschappen van Blind en de bondscoach zelf. Blind koos in zijn opstelling voor doelman Jeroen Zoet in plaats van Jasper Cillessen en voor een middenveld met Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder. Het aanvalstrio bestond uit Steven Berghuis, Vincent Janssen en Quincy Promes.

Nederland begon getergd aan het duel met de Grieken, die net als Oranje het afgelopen EK in Frankrijk moesten missen. Al na een minuut kreeg Promes een goede schietkans, maar hij mikte te hoog. Na een kwartier kwam Nederland alsnog op voorsprong. Na een goede actie van Janssen frommelde Wijnaldum de bal van dichtbij over de doellijn.

Foutje Zoet
Er leek geen vuiltje aan de hand voor Oranje, dat een overwicht had, maar na een half uur spelen kwam Griekenland plotseling langszij. Kostas Mitroglu mocht geheel ongedekt inkoppen bij de tweede paal en liet Zoet kansloos: 1-1. Na rust probeerde Oranje het tempo weer op te schroeven en kwamen er kansjes.

Janssen testte Orestis Karnezis met enkele venijnige schoten, terwijl de Tottenham-spits vrij voor de doelman ternauwernood van scoren werd afgehouden. Griekenland stelde daar weinig tegenover, al zakte Oranje naarmate de tweede helft vorderde steeds verder weg. Een kwartier voor tijd werd Oranje een nederlaag toegediend toen Zoet niet vrijuit ging bij een Grieks schot en Giannis Gianniotas de rebound benutte: 1-2.

Zo kwam er een passend einde aan een zeer rumoerige Oranje-week. Komende week wacht de ploeg van Blind een zwaar WK-kwalificatieduel bij Zweden en is het afwachten hoe de ploeg deze klap verwerkt.