'Transferwaanzin' in Nederland: Hoeveel betaald voetballers hebben we eigenlijk?

'Transferwaanzin' in Nederland: "Hoeveel betaald voetballers hebben we eigenlijk?"

02-09-2016 07:10
7

Niet eerder stapten zoveel spelers in Nederland over naar een andere club. Met 582 voetballers die een transfer maakten is er een nieuw record gevestigd.

"Dit aantal verbaast me wel", zegt zaakwaarnemer Kees Ploegsma in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hoeveel betaald voetballers hebben we hier eigenlijk? Het lijkt haast wel of iedereen van club is veranderd. Waar houdt het op?" En dan zijn er nog de steeds hoger wordende transfersommen. "De trend wordt gezet in Engeland", denkt Ploegsma. 

"Daar groeien de bomen tot in de hemel. Iedereen profiteert daarvan, want het geld blijft in het circuit. Het record staat nu op 105 miljoen euro voor Paul Pogba (van Juventus naar Manchester United, red.), maar niemand weet waar deze waanzin ophoudt", aldus de zaakwaarnemer. In Nederland viel het wat betreft miljoenendeals nog wel mee. "Hooguit een stuk of tien. Je moet het onderverdelen in categorieën. Het verschilt ook per club. Wat er bij Feyenoord en PSV is gebeurd deze zomer is bijvoorbeeld niet zo schokkend. Daar zit een gedachte achter.''