'Sollicitatie' van De Mos bij KNVB: Wij zouden samen een duo kunnen zijn

'Sollicitatie' van De Mos bij KNVB: "Wij zouden samen een duo kunnen zijn"

02-09-2016 09:30
50

Een opmerkelijke suggestie van Aad de Mos: hij vindt zichzelf samen met Willem van Hanegem geschikt om bondscoach Danny Blind als assistent te ondersteunen bij het Nederlands elftal.

In het tv-programma Pauw wordt de technische staf van Oranje en het ontbreken van de vertrokken Dick Advocaat besproken. "Dick kwam van die bank af. Nu zitten er twee poppen naast elkaar", zegt De Mos. "Die kleine is altijd bezig, dat stimuleert. Gif op de bank heb je wel nodig."

Harry Mens, die donderdagavond ook te gast was bij Pauw, oppert of De Mos en Van Hanegem Blind niet kunnen bijstaan. "Met die Kromme kan ik wel door één deur. Ik denk dat ik het gif wel heb, en Willem heeft zeker oog voor individuele spelers. Wij zouden samen een duo kunnen zijn om de boel te ondersteunen."

De Mos vervolgt: "Nee, het is geen sollicitatie. Ik krijg een vraag, en geef daar antwoord op. Hans van Breukelen belt mij ook niet hoor, dat kan ik je zo wel vertellen. Ik heb altijd gezegd dat hij een gemaakte keeper is, en dat viel niet zo goed."