18 clubs, 18 spelers: het VP-Transferelftal met een 'rockend' middenveld!

18 clubs, 18 spelers: het VP-Transferelftal met een 'rockend' middenveld!

02-09-2016 12:00
12

De transferzomer zit er weer op en de Eredivisie is een groot aantal goede voetballers kwijt, maar ook rijker. VoetbalPrimeur stelt een transferelftal samen met de leukste en beste Eredivisie-transfers van deze zomer. Achttien clubs, achttien plekken in de wedstrijdselectie, dus iedere club krijgt een plekje!

Aanval
Vooral op het middenveld heeft er deze zomer een aantal sterke transfers plaatsgevonden, maar in de aanval staan ook enkele verrassingen. Natuurlijk, de terugkeer van Steven Berghuis (Feyenoord) zal de Eredivisie alleen maar versterken, al had Nicolai Jörgensen net zo goed in de aanval kunnen staan. De spitspositie hebben we echter vrijgehouden voor misschien wel dé leukste transfer van dit seizoen: Mathias Pogba (Sparta), de broer en look-a-like van Paul Pogba. Niemand weet hoe goed-ie kan voetballen, maar de hype was de transfer al waard. Het derde plekje in de aanval wordt ingevuld door Manchester City-huurling Enes Ünal (FC Twente), met drie goals al één van de verrassingen dit seizoen.

Middenveld
Zoals gezegd versterkten de clubs zich vooral uitstekend op het middenveld. Iliass Bel Hassani (AZ) was de laatste spelmaker die een transfer maakte, van Almelo naar Alkmaar. Stijn Schaars (sc Heerenveen) is voor de Friezen met zijn ervaring simpelweg een topversterking. PSV investeerde in de toekomst met Bart Ramselaar (FC Utrecht) en als vierde en laatste middenvelder natuurlijk, de klapper van de Eredivisie-transferzomer, Hakim Ziyech (Ajax).

Verdediging
Weinig topversterkingen in de verdediging op het eerste oog. Feyenoord versterkte zich defensief niet, Ajax met Heiko Westermann, PSV met Daniel Schwaab en AZ met Rens van Eijden. Die clubs hebben echter al een speler aan dit elftal geleved en zodoende hebben Ted van de Pavert (PEC Zwolle), de Amerikaanse international en Chelsea-huurling Matt Miazga (Vitesse) en Darryl Lachman (Willem II) een plekje gekregen. Op het doel: de Litouwer Ernestas Setkus (ADO Den Haag).

Reservebank
Op de bank zijn nog zeven plekjes over voor de overgebleven zeven Eredivisie-clubs. De van Lens overgekomen Joris Delle (NEC) lijkt een uitstekende versterking voor de Nijmegenaren en Sander Fischer (Go Ahead Eagles) is dat ook zeker voor zijn nieuwe club. Adil Auassar (Roda JC) en Ryan Koolwijk (Excelsior) kunnen in ons elftal invallen op het middenveld, terwijl Samuel Armenteros (Heracles Almelo), Tom van Weert (FC Groningen) en Richairo Zivkovic (FC Utrecht) ook veelbelovende versterkingen zijn voor hun clubs. Ons Transferelftal staat onder leiding van Zeijko Petrovic, de nieuwe trainer van ADO Den Haag die de Eredivisie kleur gaat geven en ADO tot nu toe uitstekend laat presteren.