'Als ik terugdenk aan Ajax, toen ik álle Champions League-duels mocht spelen...'

'Als ik terugdenk aan Ajax, toen ik álle Champions League-duels mocht spelen...'

02-09-2016 14:05
7

Stefano Denswil gaat dit seizoen met Club Brugge de Champions League in. Twee keer eerder speelde de 23-jarige verdediger in het miljoenenbal, met Ajax.

In Amsterdamse dienst strandde hij tweemaal in de groepsfase. Aan de loting van Club Brugge kan het dit seizoen niet liggen: de poule met Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen moet kansen kunnen bieden. "Ik kijk er enorm naar uit", vertelt Denswil aan Voetbal International.

"Als ik nu terugdenk aan dat ene seizoen bij Ajax (2012/13, red.) toen ik álle groepsduels in de Champions League mocht spelen... Barcelona en AC Milan waren prachtige tegenstanders om jezelf op de kaart te zetten. Ik weet wat er op dat niveau bij komt kijken. Zoals ook de meeste jongens van Club veel Europese ervaring hebben."

In Brugge is Denswil verzekerd van een basisplek, nadat een knieblessure hem vorig jaar lang aan de kant hield. Hij gebruikte die periode om bij te leren. "Het Belgische voetbal is anders dan het Nederlandse. Maar nu blijkt dat ik aan de bal meer tijd heb dan ik aanvankelijk dacht. Achteraf gezien heb ik van die periode op de tribune veel profijt gehad…"